Drowning Lessons

| |
Karşıyaka Çarşı her uzun tatil eveli olduğu gibi kalabalık. Vitrinlerin ardı önü dolu, herkeste bir bayram telaşı... Kadınlar tezgahtarlara gülümserken, erkekler iyi hizmet alamamanın kavgasında...Tatlıcılarda bir doyumluk ucuz, bir de tabaklarda ucuzların hemen yanında tüm haşmetiyle yer alacak tadımlık,vitrinlik, tatlı alma hesapları... Bazıları da , ne de olsa kimse gelmez rahatlığı ile kendilerine gramlarla ölçülen tatlı alyorlar.
Bu kalabalığın içine karıştıkça anlıyorsunuz ki; biz fakiriz ama gönlümüz zengin. Çiftler beğendiklerini alabilmek için bir ara kapının önüne çıkıp, kredi kartı borcu hesabı yapıp, ardından dalıveriyorlar içeri, beğendiklerini almaya. Limiti dolan kredi kartlarının ardından bir diğeri, olmadı hanımın ki çıkıyor. Yeni çantam olsun da nasıl olursa olsun telaşından, 10milyoncunun önünde kadınlar birbirlerini eziyorlar. Bu 10 YTL'lik çantalar için bile taksit soruluyor, kredi kartları çıkıyor.
Bu bayram biz de nispeten daha fakiriz. Gelenimiz gidenimiz de yok, kendimize tatlı beğenenlerdeniz. Başka tüm hazırlıklarımız tamam, birileri gelirse eskilerden idare ederiz. Bu bayram bizde nispeten daha fakiriz ama şeker bayramının tüm gerekliliklerini yerine getiririz.

Bize de bekleriz, İyi bayramlar.

10 yorum:

cartman dedi ki...

İyi bayramlar efendim. Büyüklerimizin ellerinden öper, küçüklerimize de bol bol şeker veririz :)

Özgür dedi ki...

bize de kimse gelmez bayramlarda -sülalenin küçüklerindeniz:)- buna ragmen bayram her daim hissettirir rahat bi hafta öncesinden kendisini, gerek temizliğiyle gerek çukulata alışverişleri, tatlı yapılışlarıyla filan.. misal bugün kalburabastıların tamamını annem sarma yaptığından, ablamın elinden hiç bi iş gelmemesinden kendi ellerimle yaptım:) bana her gün bayram sizinki de kutlu olsun, ilk gün evde olmam ama sonrasında (persembe dahil) beklerim:)

Özgür dedi ki...

perşembem doldu:D bak yetişen alıo:P

sickprincess dedi ki...

Tüm bayram tezle uğraşıcam.

cartman dedi ki...

Çukulata deyince karnım acıktı, hoş el öpme yaşını pek bi geçtik artık :P

Özgür dedi ki...

el öpmenin yaşı olmaz, bayram harçlığının belki ama..:)
üzüldüm ümrancım ya.. neyse koolay gelsin:)

cartman dedi ki...

Ben prensesin elini öpeyim o da bana harçlık versin :D

sickprincess dedi ki...

alla alla, ben senden küçüğüm. Duyan da yaşlı sanıcak :P. Ama çaktırma, Gnome param gelsin, veririm o zaman :)

cartman dedi ki...

Demir para istiyorum ben o daha ağır daha değerli :P :)

---OPTiO--- dedi ki...

iyi bayramlarr ..gerci bayram bitti ama olsun :))