Six Feet from the Edge

| |


Butun evler guzel, ama en guzel benim evim olacak. Hic havuzlu. terasli, deniz manzarali evlerde gozum yok, ben daha iyisini, tahta bahce kapli, bahcesinde erik agaclisini hayal ediyorum. Iki kat, bir tavan arasi...Tavan arasinda kucuk bir pencere, ic kismi genisce... Iki saksi feslegen... Annemin dantelini elleriyle ordugu krem bir perde... Guzel, eskitme ahsap bir yazi masasi, Ufak bi divan, divanin ustu iki sira kitap rafi. Ortada Milas isi bir kilim, ama guneste rengi soldurulmamislarindan. Boyasi elle boyanmis, her ilmigi elle atilmislarindan.

Otel gibi gelir, ama merdivenlerimde, ince bir hali kapli olacak. Kiyamam kimseye, dusunce acimasin kimsenin cani.

Yatak odamda hep kucuk bir kiz gibi ust katta yatmak istiyorum, altinda yine yerle sifir bir yatak, yataga monte ufak bir televizyon. Kalkinca karsimda, masam, bilgisayarim. Giyisilerimle de ayni odada yatmak istiyorum, bilgisayarla alakali kitaplarimla da.

Karsi oda, misafir odasi, bir yatak, bir koltuk, bir de boy aynasi.

Salonumda bir kose koltugu acik renk, dikdortgen, hafif bir orta sehpasi. Kesinlikle teknolojiden uzak kalamam, duvarda ince bir televizyon ama bi yaninda Datca'yi animsatacak birseyler asili.

Mutfagimda hep, bir duvara dayali tezgah, ve ustu boydan boya cam olarak hayal ederim. Biraz arkamda, ortada sirin bir mutfak masasi. Sagda duvara dayali bir buzdolabi, solda duvara dayali sarapligim. masanin hizasina gelen duvarda, ay cicekleri asili.

Banyom bile guzel olacak benim, dumduz katlanmis sira sira havlularim, teknoloji harikasi camasir makinam, cesit cesit mis kokulu sabunlarim.

Bir odada, camasir ve utu icin istiyorum, carsaflarimi bile genis genis utulemek, dumduz mis gibi carsaflara yatmak...

Tek kisilik benim evim, bir fazlasi misafirim...

Ogrenmis miyim?

2 yorum:

Unknown dedi ki...

"Hayallerinizi yüksek kurun ama ulaştığınızla yetinmeyi de bilin." özlü sözüne göre cevaplarsak. Evet, öğrenmişsin. :P

Zor çünkü artık öyle evler kurmak.. O evlere ayıracak vakit bulmak da zor..

Ha bi de o evler şehirdışında oluyo hep.. Ama senin benim gibi bilgisayar insanları için problem diil. İşi yap, mail at, para bankaya yatsın, gir bankanın sitesine, hesabı kontrol et, olsun bitsin. :)

Güzelbahçe süper uygun senin bu hayaller için. ;)

Ev niye tek kişilik bu arada? :)

sickprincess dedi ki...

Istanbul'a yerlesmeyi dusunmeye basladim birden. Sanirim oyle olacak. Sehrin disi kotu de ev onemli, zamani gelince bir secim yapacagim.

Tek kisilik, cunku tek basima yasamak istiyorm.