Ucup gitti beyaz guvercin...

| |
Soyadi Akkus oldugu icin ovunen bir dedenin torunuyum. Akkus martidan gelmis, bu kucuk kiz dedesini bilmezmis, fakat arada iki nesli birbirine baglayan annesine guvenmis. Kizlik soyadi Akkus oldugu icin gurur duyan bir annenin kiziyim ben. Karaoglan'a olmus babasi icin sarilmis, bir kez de kendine sarilan dusunceli liderinin nezaketini asla unutamamis bir annenin kizi...

Simdi bir cok soz cikiyor agizlardan. Halka maloldu ya bir insan, ahlakimizin batisina dusuyor. Yerelinde olmusune soz ettirmeyen, toplumsal ahlakini damarlarinda hisseden, kaybimizla ayni vatanin evladi, televizyonda gordugu bir simanin vefatini mantiginin suzgecinde eleyip, yuregine dusuremiyor.

Buyuk insan olmak buyuk sorumluluk getirir. Kucucuk hayatinda kucucuk hatalar yapmak, rezil bir buyuk olmaktan daha erdemli mi saniyorsunuz? Kim kimi dusundukleri icin yargilayabilir diyip, dusunce ozgurlugunu savunurken, insanlarin kendi dogrulariyla ifa ettiklerini nasil kucucuk halinizle sorgulayabiliyorsunuz.

Siz ey dusmaninin tabutuna omuz verip, ardindan "iyi bilirdim" diye bagiran vatanin evlatlari; ne cabuk sozunuzle uygarlastiniz da insaniyetinizi kaybettiniz. Nasil baskalarinin acisina tuz ekecek kadar acimasiz gelisti yine sozunuzde batil mantiginiz. Ahlaki degerlerinizi hangi kitabin son sayfasina biraktiniz, hangi internet sitesininde ki son tikiniz erdemlerinizi bitirdi?

Kibriniz sizi ne zaman Allah yapti da olenin ilk mahseri hesap gununuz oldu? Hadi gelin boyunuzdan buguge sordugunuz hesabin davasini benimle gorun. Sizin icin hic te zor olmayacaktir, vicdansizlik.

0 yorum: